ΗΠΑ: Aνταλλαγή πυρών με ύποπτο στη Βόρεια Καρολίνα – Νεκροί τρεις αστυνομικοί και ο ύποπτος

ΗΠΑ: Aνταλλαγή πυρών με ύποπτο στη Βόρεια Καρολίνα – Νεκροί τρεις αστυνομικοί και ο ύποπτος

Τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών την Δευτέρα κατά την προσπάθειά τους να συλλάβουν ένα ύποπτο στη Βόρεια Καρολίνα, στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Τουλάχιστον ένας ύποπτος βρέθηκε νεκρός στον κήπο του σπιτιού μετά την ανταλλαγή πυρών, αναφέρει η αστυνομία της περιοχής Σάρλοτ-Μέκλεμπεργκ, μετά το επεισόδιο που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη “στήριξή” του προς τις οικογένειες των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους και τους τραυματίες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι θάνατοι των τριών μελών των δυνάμεων ασφαλείας επιβεβαιώθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ανάμεσα στους τραυματίες, ο ένας αστυνομικός βρίσκεται σε “κρίσιμη κατάσταση”, ανέφεραν αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά κατά την εκτέλεση εντάλματος σύλληψης εναντίον ενός ανδρός που είχε ήδη καταδικαστεί για παράνομη οπλοκατοχή, ανέφερε στον Τύπο ο Τζόνι Τζένινγκς, αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής Σάρλοτ-Μέκλεμπεργκ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον ύποπτο, αλλά στη συνέχεια δέχθηκαν επίθεση από το εσωτερικό του σπιτιού, πρόσθεσε ο Τζένινγκς.

Οι αρχές συνέλαβαν έναν 17χρονο και μια γυναίκα, δήλωσε, χαρακτηρίζοντας την ημέρα ως “απόλυτα τραγική” για την πόλη της Σάρλοτ και τους επαγγελματίες της αστυνομίας.

Exit mobile version