Ισπανία: Δεν παραιτείται τελικά ο Πέδρο Σάντσεθ

Ισπανία: Δεν παραιτείται τελικά ο Πέδρο Σάντσεθ

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε χθες την απόφασή του να παραμείνει στο αξίωμα του ηγέτη της χώρας, μετά από πολλή σκέψη. Ο κ. Σάντσεθ ανακοίνωσε την απόφασή του στον βασιλιά Φίλιππο ΣΤ’, ενημερώνοντάς τον για την επιλογή του.

Η απόφαση του κ. Σάντσεθ να παραμείνει στο αξίωμα του πρωθυπουργού βάζει τέλος σε μια εβδομάδα πολιτικών αναταραχών στην Ισπανία, καθώς είχε ανακοινωθεί η πιθανότητα διεξαγωγής νέων εκλογών ή ακόμη και η εκλογή νέου πρωθυπουργού λόγω των δυσκολιών στη σύσταση της κυβέρνησης.

Ο κ. Σάντσεθ, ηλικίας 52 ετών, εξέπληξε τόσο στους υποστηρικτές όσο και στους αντιπάλους του όταν ανακοίνωσε την προηγούμενη Τετάρτη ότι θα αναστείλει τα καθήκοντά του για μερικές ημέρες για να αξιολογήσει το ενδεχόμενο παραίτησής του, καθώς αυτή η κίνηση προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις υποστηρικτών του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Η ανακοίνωση του κ. Σάντσεθ έγινε την ίδια ημέρα που δικαστήριο ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας εις βάρος της συζύγου του, Μπεγκόνια Γκόμεθ, για κατηγορίες αθέμιτης άσκησης επιρροής και επιχειρηματικής διαφθοράς. Ο κ. Σάντσεθ χαρακτήρισε αυτές τις κατηγορίες ψευδείς και ενορχηστρωμένες από τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Exit mobile version