Κέρκυρα: διαμαρτυρία κατά των γυναικοκτονιών – Χλευασμός του Επιταφίου

Κέρκυρα: διαμαρτυρία κατά των γυναικοκτονιών - Χλευασμός του Επιταφίου

Μια ενέργεια που επιχειρείται από ομάδα φεμινιστριών την Μεγάλη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της διαδρομής του Επιταφίου στην Μητρόπολη, αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίον οι φεμινίστριες επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την προσοχή του κοινού που συγκεντρώνεται για θρησκευτικούς λόγους. Η επιλογή αυτής της ημέρας για τη διεξαγωγή της εν λόγω ενέργειας δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, αλλά στοχεύει στην επίτευξη διπλού σκοπού: αφενός να προωθήσουν τα δικά τους μηνύματα και αιτήματα και αφετέρου να προκαλέσουν αντιδράσεις και να δημιουργήσουν αντιπαράθεση με τον θρησκευτικό χαρακτήρα του Επιταφίου. Η ενέργεια αυτή, εκτός από προσβολή και χλευασμός στον ορθόδοξο χριστιανισμό, αποτελεί επίδειξη δύναμης και ταυτόχρονα προωθεί τη φεμινιστική προπαγάνδα.

Συγκεκριμένα, οι φεμινίστριες προγραμματίζουν να ακολουθήσουν την πορεία του Επιταφίου στην Μητρόπολη, κρατώντας η καθεμία από μια κονκάρδα με τα ονόματα των δολοφονημένων γυναικών. Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή του κοινού και να διαδώσουν το υποτιθέμενο μήνυμά τους, σε ένα σημείο όπου η παρουσία του κοινού είναι ιδιαίτερα έντονη λόγω της θρησκευτικής τελετής.

Η επιλογή της Μεγάλης Παρασκευής για τη διεξαγωγή αυτής της ενέργειας είναι ιδιαίτερα συμβολική. Η μέρα αυτή αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές ημέρες του Χριστιανικού Πάσχα και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του θανάτου του Χριστού. Η επιλογή αυτή δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως μια προκλητική κίνηση με στόχο τον χλευασμό της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας και των παραδόσεών της.

Το γεγονός ότι ζητήθηκε και δόθηκε άδεια για αυτή την κατάπτυστη ενέργεια από τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Στέφανο Πουλήμενο, αποδεικνύει μια παρεκκλιτική προσέγγιση από τη δημοτική αρχή, η οποία συμπράττει με δράσεις που χρησιμοποιούν τον δημόσιο χώρο για την προώθηση προσωπικών πολιτικών και ιδεολογικών αιτημάτων, ακόμα και εάν αυτά αντιτίθενται σε παραδοσιακές και κοινωνικά αποδεκτές αξίες.

Exit mobile version