Κολομβία: Συντριβή ελικοπτέρου – 9 στρατιωτικοί νεκροί

Κολομβία: Συντριβή ελικοπτέρου - 9 στρατιωτικοί νεκροί

Εννέα μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Κολομβίας έχασαν τη ζωή τους όταν ένα ελικόπτερο συνετρίβη κατά τη διάρκεια της μετακίνησής του προς τον νομό Μπολίβαρ στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, εξέφρασε τη θλίψη του για τον χαμό των εννέα επιβατών του στρατιωτικού ελικοπτέρου, το οποίο είχε στόχο να ενισχύσει τις δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων στην εν λόγω περιοχή, όπου διεξάγονται επιχειρήσεις κατά του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών της χώρας, της Clan del Golfo.

Μέχρι στιγμής, ούτε ο πρόεδρος ούτε οι ένοπλες δυνάμεις έχουν δώσει στοιχεία για τις συνθήκες του δυστυχήματος, ούτε εάν υπήρξε εμπλοκή του εγκληματικού καρτέλ. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου, το ελικόπτερο, ένα Mi-17 σοβιετικού τύπου, ενεπλάκη σε ατύχημα καθώς μετέφερε εφοδιασμό.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν αντισυνταγματάρχες, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων. “Δεν υπάρχουν επιζώντες”, αναφέρθηκε από τον στρατό.

Exit mobile version