Κολομβία: Διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ

Κολομβία: Διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, κατηγορώντας τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για “γενοκτονία” των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

“Αύριο (σ.σ. σήμερα), οι διπλωματικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ θα διακοπούν”, δήλωσε ο Πέτρο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Μπογοτά για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για “γενοκτονία” στη Λωρίδα της Γάζας από την 20ή Φεβρουαρίου και εξέφρασε πλήρη αλληλεγγύη στον βραζιλιάνο ομόλογό του Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.

Η Βραζιλία και η Κολομβία τάχθηκαν υπέρ της ιστορικής προσφυγής της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για παραβίαση της διεθνούς Σύμβασης για την Πρόληψη και την Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας το 1948.

Επιπροσθέτως, ο Πέτρο ανακοίνωσε την αναστολή της αγοράς όπλων κατασκευασμένων στο Ισραήλ από τις κολομβιανές ένοπλες δυνάμεις και επανέλαβε την κατηγορία για “γενοκτονία” στη Γάζα.

Exit mobile version