Ομιλία Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου για την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ομιλία Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου για την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Έντονη επίθεση του Νίκου Ανδρουλάκη κατά της “γαλάζιας” κυβέρνησης και ιδιαίτερα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “κάνει διευθετήσεις και όχι μεταρρυθμίσεις” και ότι το κριτήριο των νομοθετικών πρωτοβουλιών της είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης είπε:

 «Η 9η Ιουνίου θα ανοίξει η πόρτα της εξόδου, θα είναι το πρώτο βήμα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είστε στυγνοί υπάλληλοι της εξουσίας. Είστε υποταγμένοι στην εξουσία»… «Αυτό που κρίνεται στις ευρωεκλογές είναι το εάν θα υπάρχει εμπόδιο στην μεγάλη και κλιμακούμενη αλαζονεία σας, εάν θα υπάρχει ανάχωμα με μια σοβαρή αντιπολίτευση»

«Είστε μία κυβέρνηση που έχει υπονομεύσει πολλάκις το κράτος δικαίου στην χώρα»…. «δεν δικαιούται ο πρωθυπουργός να μας κάνει μαθήματα ευρωπαϊσμού»… «Ο πρωθυπουργός δεν αξιοποίησε στελέχη που είχαν εμπλακεί στο Μάτι;». Για την δικαστική απόφαση για το Μάτι, είπε ότι κάθε πολίτης καταλαβαίνει ότι αυτή η απόφαση είναι ασύμμετρη με το μέγεθος της καταστροφής και με τον άδικο βίαιο θάνατο 104 συνανθρώπων μας. «Και οι κρίνοντες κρίνονται», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, και πρόσθεσε πως δεν δέχεται «μαθήματα φιλοευρωπαϊσμού, πολιτικής αξιοκρατίας και μεταρρύθμισης».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε «αν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ να μεταρρυθμίσει την δικαιοσύνη; Μπορεί να εμπιστευτεί ο λαός αυτή την κυβέρνηση;» και συνολικά απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα σημείωσε: «Δεν σέβεστε την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη όταν οι αποφάσεις τους πλήττουν την εξουσία σας».

Exit mobile version