Champions League υδατοσφαίρισης: Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο final 4 – Νίκησε τη Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία με 19-18 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 13-13)

Champions League υδατοσφαίρισης: Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο final 4 - Νίκησε τη Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία με 19-18 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 13-13)

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην τετράδα του Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών μετά από πέντε χρόνια, κερδίζοντας με μια επική εμφάνιση την Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία. Με αποτέλεσμα 19-18 στα πέναλτι (μετά από έναν κανονικό αγώνα που έληξε 13-13), οι “ερυθρόλευκοι” εξασφάλισαν μαθηματικά την πρόκρισή τους στο final-4 της Μάλτας.

Στον θρίαμβο τους συνέβαλαν με τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους ο Ντίνος Γενηδουνιάς, που σημείωσε πέντε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και άλλα δύο στα πέναλτι, και ο Μάνος Ζερδεβάς, ο οποίος αντικατέστησε τον Μπίγιατς στην εκτέλεση των πέναλτι και απέκρουσε δύο εκ των πλείστων.

Μετά τις δύο συνεχόμενες φορές που έφτασαν στον τελικό μετά τους δύο διαδοχικούς τελικούς, το 2018 (όταν κατέκτησε το τρόπαιο στη Γένοβα απέναντι στην Προ Ρέκο) και το 2019 (όταν ηττήθηκε στο Ανόβερο από τη Φερεντσβάρος), έχασε στον προημιτελικό του final-8 το 2021 και 2023, ο Ολυμπιακός δείχνει ξανά τη δύναμή του στο πόλο της Ευρώπης. Επιστρέφει μετά από πενταετή απουσία στην τετράδα, ενώ απομένει να μάθει ποια ομάδα θα είναι ο αντίπαλός του στον ημιτελικό της 5ης Ιουνίου, μεταξύ Προ Ρέκο και Νόβι Μπέογκραντ.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-1, 5-4, 3-5
Στα πέναλτι: 5-6

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Ελβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα 3, Σαναούχα 4, Μουναρίθ 1, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Πάβιγιαρντ 2, Πάουλ, Ταούλ 3, Περόνε 3, Μπιέλ 1, Μπούστος 1, Πόρτερ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 4, Γενηδουνιάς 7, Φουντούλης 3, Γούβης, Γκίλλας 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαϊδης 2, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς 

Exit mobile version