Νεπάλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο μειώνει τον αριθμό των αδειών για την ανάβαση στο Έβερεστ

Νεπάλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο μειώνει τον αριθμό των αδειών για την ανάβαση στο Έβερεστ

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ εξέδωσε απόφαση – εντολή προς την κυβέρνηση να περιορίσει τον αριθμό των άδειων που εκδίδονται για την ανάβαση στο Έβερεστ και άλλες κορυφές των Ιμαλαΐων, όπως ανέφερε δικηγόρος σε δηλώσεις του προς το Γαλλικό Πρακτορείο, που είχε υποβάλει σχετικό αίτημα.

“Το δικαστήριο επέβαλε περιορισμό στον αριθμό των ορειβατών” στο υψηλότερο βουνό του κόσμου, το οποίο φτάνει τα 8.850 μέτρα, δήλωσε ο Ντεεπάκ Μπικράμ Μίσρα, ενώ ξεκινά η εαρινή περίοδος αναρρίχησης στο Νεπάλ.

Αυτή τη στιγμή, το Νεπάλ εκδίδει άδειες σε αναρριχητές που επιθυμούν να κατακτήσουν τον Έβερεστ με το αντίτιμο των 11.000 δολαρίων. Πέρυσι εκδόθηκαν 478 άδειες, αριθμός ρεκόρ.

Η δυνατότητα εισόδου σε αυτές τις ορεινές περιοχές “πρέπει να περιορίζεται” και πρέπει να οριστεί ένας μέγιστος αριθμός άδειων για αναρρίχηση, όπως υπογραμμίζεται στην περίληψη της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που δεν παρέχει ακριβείς αριθμητικές πληροφορίες για το θέμα αυτό.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Νεπάλ εκδόθηκε στα τέλη Απριλίου, αλλά η περίληψη της δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Exit mobile version