Πέθανε ο τραγουδιστής των Socrates, Αντώνης Τουρκογιώργης

Πέθανε ο τραγουδιστής των Socrates, Αντώνης Τουρκογιώργης

Η ελληνική ροκ σκηνή έχασε έναν από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της, καθώς ο Αντώνης Τουρκογιώργης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, μετά από μακρόχρονη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας. Γνωστός ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη των «Socrates Drank the Conium», ο Τουρκογιώργης αφήνει πίσω του μια σημαντική κληρονομιά στον κόσμο της μουσικής.

Γεννημένος στις 18 Φεβρουαρίου του 1951, ο Τουρκογιώργης έγινε γνωστός αρχικά ως μπασίστας και τραγουδιστής των «Socrates Drank the Conium». Ήταν ένας εκρηκτικός καλλιτέχνης, συνθέτης και στιχουργός, αφοσιωμένος στη ροκ μουσική και αφήνοντας το δικό του σημάδι στην ιστορία της.

Μετά τη διάλυση των «Socrates», ο Τουρκογιώργης ακολούθησε μια επιτυχημένη σόλο καριέρα και πραγματοποίησε πολλές σημαντικές συνεργασίες. Το 2007, κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό του βιβλίο, με τίτλο «Το Συγκρότημα», όπου περιέγραφε με χιούμορ και ζωντάνια τη μουσική του πορεία και την εμπειρία του στη δημιουργία και τη μουσική πορεία των «Socrates», αλλά και την επίδρασή τους στον ελληνικό χώρο της ροκ.

Exit mobile version