Ρωσία: Προειδοποιεί τη Βρετανία ότι αν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να πλήξει ρωσικά εδάφη, τότε θα αντεπιτεθεί

Ρωσία: Προειδοποιεί τη Βρετανία ότι αν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να πλήξει ρωσικά εδάφη, τότε θα αντεπιτεθεί


Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα προς τη Βρετανία ότι εάν οποιαδήποτε βρετανικά όπλα χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία για επιθέσεις εναντίον ρωσικού εδάφους, τότε η Μόσχα θα απαντήσει με επιθέσεις εναντίον βρετανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων τόσο εντός της Ουκρανίας όσο και αλλού.

Ο πρέσβης της Βρετανίας στη Μόσχα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να του επιδοθεί επίσημη διαμαρτυρία, μετά τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα κατά της Ρωσίας.

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας αναγνωρίζουν πλέον την εμπλοκή της χώρας του στη σύρραξη, αντίθετα με τις διαβεβαιώσεις ότι τα όπλα που παραχωρήθηκαν στην Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιούνταν εναντίον της Ρωσίας.

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επισήμανε ότι θεωρεί τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας ως μια σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης.

Όπως ανακοινώθηκε: «Ο πρέσβης κλήθηκε να εκφράσει τις αναπόφευκτες καταστροφικές συνέπειες μιας τέτοιας εχθρικής ενέργειας από το Λονδίνο και να διαψεύσει αμέσως τις προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών με τον πλέον αποφασιστικό και ξεκάθαρο τρόπο».

Exit mobile version