Σκωτία: Νέος αρχηγός του εθνικού κόμματος SNP εκλέχθηκε ο Τζον Σουίνι

Σκωτία: Νέος αρχηγός του εθνικού κόμματος SNP εκλέχθηκε ο Τζον Σουίνι

Ο Τζον Σουίνι αναδείχθηκε ως ο νέος ηγέτης του εθνικού κόμματος της Σκωτίας, αναλαμβάνοντας τα ηνία του SNP μετά την αποχώρηση του Χαμζά Γιούσαφ. Από το κόμμα επιβεβαιώθηκε ότι ο Σουίνι ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση μετά την παραίτηση του προκατόχου του.

Ο νέος ηγέτης σε ανάρτησή του στο Χ, ανέφερε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που εκλέχτηκα αρχηγός του SNP. Θα δώσω ό,τι έχω για να υπηρετήσω το κόμμα μου και τη χώρα μου».

Αυτήν την εβδομάδα, ο Σουίνι θα ζητήσει την εμπιστοσύνη του τοπικού κοινοβουλίου της Χόλιρουντ, προκειμένου να αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού, διαδεχόμενος έτσι τον κ. Γιούσαφ.

Σε συνέντευξή τύπου στη Γλασκώβη, ο κ. Σουίνι επισήμανε την επιθυμία του να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες της χώρας, όχι μόνο στους υποστηρικτές του SNP, και να μοιραστεί το όραμά του για το μέλλον της Σκωτίας. Επιβεβαίωσε επίσης τη στήριξή του στη συνέχιση της υπεράσπισης των αξιών του κόμματος.

Η παραίτηση του Γιούσαφ ακολούθησε μια εβδομάδα αναταραχής για το SNP, καθώς ακυρώθηκε μια συμφωνία με τους Πράσινους της Σκωτίας για τον σχηματισμό ενός κυβερνητικού συνασπισμού.

Στη συνέχεια, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αρκετή υποστήριξη ώστε να επιβιώσει από τις προφάσεις μομφής εναντίον του, που αναμένονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Exit mobile version