Κίνα: Γυναίκα απήγαγε 11χρονο κοριτσάκι για να το μεγαλώσει ως τέλεια σύζυγο για τον γιο της

Κίνα: Γυναίκα απήγαγε 11χρονο κοριτσάκι για να το μεγαλώσει ως τέλεια σύζυγο για τον γιο της

Μια αδιανόητη υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας, η οποία όμως φαίνεται πως αποτελεί μια παλιά παράδοση στην Κίνα. Μια γυναίκα, της οποίας το επώνυμο είναι Yang, απήγαγε ένα 11χρονο κορίτσι με σκοπό… να το μεγαλώσει ως “ιδανική νύφη” για τον 27χρονο γιο της! Όσο ντροπιαστικό και αποτρόπαιο κι αν ακούγεται, η απαγωγή ανήλικου κοριτσιού από την μητέρα του γαμπρού αποτελούσε παράδοση αιώνων στην Κίνα.

Η Yang συνάντησε το νεαρό κορίτσι για πρώτη φορά στις 13 Φεβρουαρίου 2023, κατά την επίσκεψή της σε ένα χωριό στην πόλη Liupanshui της νοτιοδυτικής επαρχίας Guizhou. Η γυναίκα αποφάσισε ότι το παιδί αυτό θα γινόταν η ιδανική νύφη για τον πολύ μεγαλύτερο γιο της. Ζήτησε από τους γονείς του παιδιού να της επιτρέψουν να το πάρει μαζί της στην πόλη Qujing της επαρχίας Yunnan, όπου θα επέστρεφε για να ζήσουν όλοι μαζί.

Ο πατέρας της 11χρονης αρνήθηκε, στην προσπάθειά του να προστατεύσει το ανήλικο παιδί από τις αρρωστημένες προθέσεις της Yang. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε. Αποφάσισε να εκτελέσει το σχέδιό της και επέστρεψε στο χωριό στις 14 Φεβρουαρίου. Εκεί, έστησε ενέδρα έξω από το σπίτι της οικογένειας, φέρνοντας μαζί της και τον γιο της. Όταν το 11χρονο κορίτσι έμεινε μόνη εισέβαλε στο σπίτι και το απήγαγε.

Η Yang απήγαγε το 11χρονο κορίτσι και το κράτησε 6 ημέρες στο σπίτι της, μέχρι που οι κινεζικές αρχές την εντόπισαν και την συνέλαβαν. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο γιος της Yang εμφανίστηκε μόνος του και παραδόθηκε, ομολογώντας ότι το σχέδιο ήταν της μητέρας του, η οποία τον ενέπλεξε στην απαγωγή της ανήλικης.

Η αρχική καταδίκη τους για απαγωγή ανηλίκου έγινε τον προηγούμενο μήνα. Οι ίδιοι άσκησαν έφεση, ωστόσο οι ποινές τους παρέμειναν ίδιες. Η μητέρα καταδικάστηκε 2 χρόνια σε φυλάκιση και ο γιος 7 μήνες.

Εμπορία νυφών στην Κίνα

Η Κίνα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εμπορίας νυφών. Η μακροχρόνια πολιτική της χώρας για το ένα παιδί και η προτίμηση για τα αγόρια -τα οποία οι οικογένειες μετατρέπουν σε εργάτες από πολύ μικρή ηλικία- δημιούργησε μια τεράστια ανισορροπία μεταξύ των φύλων. Η δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλοί Κινέζοι άνδρες να βρουν γυναίκες, σε συνδυασμό με την έλλειψη προστασίας στην Κίνα, οδηγεί σε μια βάναυση επιχείρηση εμπορίας γυναικών και κοριτσιών.

Η πολιτική του ενός παιδιού, που ίσχυε από το 1979 έως το 2015, ώθησε πολλούς γονείς να πιστέψουν ότι αν τους επιτρεπόταν να έχουν μόνο ένα παιδί, αυτό το παιδί θα έπρεπε να είναι γιος. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην προσδοκία, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, ότι οι κόρες παντρεύονται και εντάσσονται στην οικογένεια του συζύγου τους δίχως να εργάζονται, ενώ οι γιοι μένουν με τους γονείς τους, εργάζονται από μικρή ηλικία και συνεχίζουν να συνεισφέρουν στην οικογένεια. Με την πάροδο των γενεών αυτή η πολιτική οδήγησε σε μια δημογραφική καταστροφή: η Κίνα έχει τώρα 30 έως 40 εκατομμύρια περισσότερους άνδρες από τις γυναίκες.

Έρευνα του Human Rights Watch δείχνει ότι η προτίμηση των γονέων στους γιους-εργάτες θα οδηγήσει την Κίνα έως το 2030 σε δημογραφική ανισορροπία, με περίπου το 25% των ανδρών, ηλικίας 30-40, να μην έχουν παντρευτεί και να μην έχουν κάνει οικογένεια.

Exit mobile version