Το Ισραήλ απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας – Η βασική διαφωνία με τη Χαμάς

Το Ισραήλ απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας - Η βασική διαφωνία με τη Χαμάς

Το δίκτυο NBC σε ρεπορτάζ του εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν το Ισραήλ στην απόρριψή της ην πρόταση εκεχειρίας στη Γάζα.

Μια από τις βασικές διαφωνίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επικεντρώνεται στην κατάσταση των ομήρων που θα απελευθερώνονταν στα πλαίσια της πρότασης εκεχειρίας που η Χαμάς αποδέχτηκε.

Σύμφωνα με το κείμενο της πρότασης, η Χαμάς δεσμεύεται να απελευθερώσει 33 ομήρους στην πρώτη φάση της συμφωνίας, όμως δηλώνει ότι το σύνολο μπορεί να περιλαμβάνει ζωντανούς ή νεκρούς.

Η θέση του Ισραήλ είναι ότι η Χαμάς πρέπει να απελευθερώσει 33 ζωντανούς ομήρους, δήλωσε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος στο NBC.

Επιπλέον, υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το πόσοι όμηροι θα απελευθερωθούν σε κάθε εβδομάδα της εκεχειρίας, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ακόμα, αναφέρεται ότι η ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα έχει την άποψη ότι η πρόταση που αποδέχθηκε η Χαμάς δεν ήταν “η ίδια πρόταση” με εκείνη που είχαν συμφωνήσει το Ισραήλ και η Αίγυπτος πριν από 10 ημέρες και που αποτελούσε τη βάση των διαπραγματεύσεων.

Η Χαμάς επιδιώκει μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός, ενώ το Ισραήλ επιθυμεί μια προσωρινή εκεχειρία για να φέρει πίσω τους ομήρους και να συνεχίσει να καταστρέφει τη Χαμάς στη στρατιωτική της εκστρατεία στη Γάζα.

Exit mobile version