Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη

Η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Ιφιγένειας Αστεριάδη, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό και θεατρικό χώρο. Σε ένα συγκινητικό αντίο, ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας αποχαιρέτησε την Ιφιγένεια με μία μαύρη φωτογραφία και το σχόλιο “Καλό Ταξίδι Ιφιγένεια”. Η Ιφιγένεια ήταν κόρη του ηθοποιού του Θεάτρου Τέχνης, Δημήτρη Αστεριάδη.

Η τελευταία της εμφάνιση ήταν στη θεατρική παράσταση “Ο τυχαίος θάνατος ενός Αναρχικού” με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή των Βαΐων, μετά από τρεις επιτυχημένες σεζόν.

Η Ιφιγένεια Αστεριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης, όπου ήταν ενεργό μέλος. Υπήρξε βασικό στέλεχος του “Τεχνοχώρου” του Γιάννη Κακλέα.

Στην πορεία της, πρωταγωνίστησε σε πολλές παραστάσεις όπως “Τα κόμικς”, “Η μεγάλη μαγεία”, “Στο βάθος κτήνος”, “Κρίμα που είναι πόρνη” και πολλές άλλες. Συνεργάστηκε επίσης με τον Γιάννη Κακλέα σε πολλές παραστάσεις, ενώ έλαβε μέρος σε μεγάλες επιτυχίες όπως “Λυσιστράτη”, “Συρανό” και “Το ημέρωμα της στρίγγλας”.

Στον κινηματογράφο ξεχώρισε με τον ρόλο της ως “Έλσα” στην ταινία “Ο χαμένος τα παίρνει όλα” του 2002, ενώ στην τηλεόραση συμμετείχε σε πολλές σειρές ως γκεστ, όπως “Ανατομία ενός εγκλήματος”, “Μια ζωή για την Έλσα” και άλλες.

Exit mobile version