Ηλεία: 37 άτομα στο Κέντρο Υγείας με τροφική δηλητηρίαση σε πανηγύρι

Ηλεία: 37 άτομα στο Κέντρο Υγείας με τροφική δηλητηρίαση σε πανηγύρι

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ένα γεύμα σε πανηγύρι στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου σε ένα χωριό της Βουπρασίας στην Ηλεία, εξελίχθηκε σε εφιάλτη για 37 κατοίκους ηλικίας 15 έως 90 ετών, οι οποίοι υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας γιορτής του χωριού, οι συμμετέχοντες που κατανάλωσαν το γεύμα, που περιλάμβανε βραστό κρέας και γλυκά, αντιμετώπισαν έντονα συμπτώματα όπως πόνοι στο στομάχι και την κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα να χρειασθούν άμεσα ιατρική περίθαλψη.

Οι γιατροί που ήταν εφημερεύοντες στο Κέντρο Υγείας προσπαθούσαν να φροντίσουν τους ασθενείς, που έφταναν συνέχεια από νωρίς το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, δίνοντάς τους αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή και ορούς. Οι ασθενείς παρέμειναν στο ίδιο το κέντρο υγείας, χωρίς την ανάγκη διακομιδής σε άλλη μονάδα. Όλοι είχαν τελικά σημαντική βελτίωση της κατάστασής τους και επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά από σύντομη νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του Κέντρου Υγείας Βάρδας, Σταύρο Λεβέντη, οι πρώτοι ασθενείς που εμφάνισαν συμπτώματα ήταν δύο αδέλφια ηλικίας 15 και 16 ετών και η μητέρα τους. Όπως είπε

 «Αρχικά νομίσαμε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Μόλις όμως άρχισαν να έρχονται και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι από το ίδιο χωριό και βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, διαπιστώσαμε αμέσως ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα ήταν έντονα: πόνοι στη κοιλιακή περιοχή, ναυτία, εμετός και διάρροια. Αμέσως παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και διαχειριστήκαμε την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να χρειαστεί καμία διακομιδή. Οι ασθενείς παρέμειναν στην βραχεία νοσηλεία με ορούς και μόλις ένιωσαν καλύτερα επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Πάντως μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα, υπέφεραν από τους πόνους».

Exit mobile version