Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 10/5/2024: Βροχές και καταιγίδες

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 10/5/2024: Βροχές και καταιγίδες

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το πρωί της Παρασκευής 10/5, προσωρινές ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και την Κρήτη.

Αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Κατά τις βραδινές ώρες, τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να εξασθενίσουν και να περιοριστούν στην ανατολική πλευρά της χώρας.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά με ένταση 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά με ένταση 5 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο προσωρινά έως και 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση στα ανατολικά της χώρας. Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στα 19-22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και στα 20-23 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Στην Αττική, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ στα δυτικά και 6 με 7 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 2 με 4 μποφόρ, ενώ το βράδυ αναμένονται να είναι βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 13 και 21 βαθμών Κελσίου.

Exit mobile version