Νότια Αφρική: Ζωντανός ανασύρθηκε ένας άνδρας από τα ερείπια, 5 ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου

Νότια Αφρική: Ζωντανός ανασύρθηκε ένας άνδρας από τα ερείπια, 5 ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου

Ένας 32χρονος άνδρας, ο Γκάμπριελ Γκουάμπε, ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια του κτιρίου κατοικιών που κατέρρευσε τη Δευτέρα στην πόλη Τζορτζ της Νότιας Αφρικής, σε ένα γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως «θαύμα» από τις τοπικές αρχές. Ο επικεφαλής των τοπικών αρχών, Άλαν Γουίντε, ανακοίνωσε την είδηση λέγοντας ότι για κάτι τέτοιο είχαν ελπίδες.

Η διάσωσή του κατέστη δυνατή όταν οι διασώστες, υπό την επικεφαλής του Κόλιν Ντέινερ, ακούγοντας ήχους κάτω από μια μπετονένια πλάκα, διέκοψαν τις δραστηριότητες των βαρέων μηχανημάτων για να επικοινωνήσουν μαζί του. Ο Γκουάμπε επιβεβαίωσε ότι ήταν ζωντανός αλλά ανησυχούσε για το βάρος που πίεζε τα πόδια του.

Μετά από πολύωρες προσπάθειες, ο Γκουάμπε απελευθερώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αναρρώνει από ελαφριά τραύματα.

Από την κατάρρευση του κτιρίου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ενώ ακόμη 39 αγνοούνται. Συνολικά 29 άτομα έχουν διασωθεί, μερικά με σοβαρά τραύματα. Η αιτία της κατάρρευσης παραμένει υπό έρευνα, παρά το γεγονός ότι το κτίριο είχε λάβει τις απαραίτητες άδειες από τις τοπικές αρχές.

Exit mobile version