Μεγάλες πλημμύρες στην Ουρουγουάη: Πάνω από 3.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Μεγάλες πλημμύρες στην Ουρουγουάη: Πάνω από 3.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους


Οι ισχυρές πλημμύρες στην Ουρουγουάη προκάλεσαν την απομάκρυνση πάνω από 3.000 ανθρώπων από τις πληγείσες πόλεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (Sinae).

Η κατάσταση είναι κρίσιμη στο διαμέρισμα Παϊσαντού, του οποίου η πρωτεύουσα έχει πληθυσμό 84.000 κατοίκων, με σχεδόν 1.000 από αυτούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της πλημμύρας του ποταμού Ουρουγουάη, στα σύνορα με την Αργεντινή.

Η στάθμη των υδάτων του ποταμού Ουρουγουάη έχει ανέβει στα 7,52 μέτρα στο Παϊσαντού, 52 εκατοστά πάνω από το επίπεδο ασφαλείας των 7 μέτρων που έχει οριστεί, δήλωσε η υπηρεσία. Στο Σάλτο, που βρίσκεται επίσης κατά μήκος του ποταμού Ουρουγουάη και περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια του Παϊσαντού, 530 άνθρωποι έχουν εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους.

Η κατάσταση ελαφρώς βελτιώθηκε στην Treinta y Tres, στη βορειοανατολική Ουρουγουάη, μια πόλη που επλήγη από την υπερχείλιση του ποταμού Olimar. Το Σάββατο, αναφέρθηκαν περισσότεροι από 2.000 εκτοπισμένοι. Συνολικά, εννέα από τα 19 διαμερίσματα της Ουρουγουάης επηρεάστηκαν από τις πλημμύρες, ενώ τέσσερις εθνικές οδοί παραμένουν αποκλεισμένες.

Exit mobile version