Όχλος Ισραηλινών ποδοπάτησε και κατέστρεψε ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό τη Γάζα.

Όχλος Ισραηλινών ποδοπάτησε και κατέστρεψε ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό τη Γάζα.

Ισραηλινοί διαδηλωτές προχώρησαν σε επεισόδια κατά του κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που επρόκειτο να φτάσει στη Γάζα, στο σημείο ελέγχου Ταρκουμίγια, δυτικά της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη, το μεσημέρι της Δευτέρας (13/5).

Βίντεο που διέρρευσαν στα κοινωνικά δίκτυα απεικονίζουν Ισραηλινούς πολίτες να πετούν πακέτα τροφίμων στο έδαφος και να καταστρέφουν σακούλες με σιτηρά. Άλλα βίντεο δείχνουν πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας να φλέγονται, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η ανθρωπιστική βοήθεια αυτή προέρχεται από την Ιορδανία και επρόκειτο να φτάσει στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν εκτεταμένη έλλειψη τροφίμων.

Σύμφωνα με το BBC, η ομάδα που φέρεται να οργάνωσε τη διαμαρτυρία δήλωσε ότι αντιδρούσε στην κράτηση ισραηλινών ομήρων στη Γάζα. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πίσω από την οργάνωση της διαμαρτυρίας βρίσκεται η ομάδα δεξιάς πολιτικής δράσης Tzav 9, η οποία επιδιώκει να διακόψει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Σε ανακοίνωση που επικαλείται η Jerusalem Post, το Tzav 9 αποδοκίμασε ορισμένες από τις ενέργειες των διαδηλωτών, δηλώνοντας ότι αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες του κινήματός τους. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι “το μπλοκάρισμα των φορτηγών αποτελεί ένα αποτελεσματικό και πρακτικό μέτρο για να δηλώσουμε ότι “δεν θα υπάρξει καμία βοήθεια όσο υπάρχει έστω και ένας όμηρος””.

Exit mobile version