Ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζητά εντάλματα σύλληψης για τον Νετανιάχου και τον ηγέτη της Χαμάς – Τους κατηγορεί για εγκλήματα πολέμου

Ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζητά εντάλματα σύλληψης για τον Νετανιάχου και τον ηγέτη της Χαμάς - Τους κατηγορεί για εγκλήματα πολέμου

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητά εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τόσο για τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ, όσο και για τον επακόλουθο πόλεμο στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής εισαγγελέας Καρίμ Χαν.

Επιπλέον, εντάλματα σύλληψης ζητούνται και για τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ, καθώς και δύο άλλους ηγέτες της Χαμάς, τον πολιτικό ηγέτη Ισμαήλ Χανίγια και τον επικεφαλής των Ταξιαρχιών Αλ Κάσεμ Μοχάμεντ Ντιάμπ Ιμπραχίμ αλ Μάσρι.

Η αναφορά σε ισραηλινούς πολιτικούς αποτελεί την πρώτη φορά που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στρέφει την προσοχή του σε ηγέτες μιας χώρας στενής συμμάχου των ΗΠΑ. Έτσι, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μπαίνει στη λίστα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, για τον οποίο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αναμένεται ότι στη συνέχεια ομάδα δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα εξετάσει το αίτημα του Χαν για τα εντάλματα σύλληψης.

Exit mobile version