Κουτσούμπας στη Βουλή: “Δυνατό ΚΚΕ στις 9 Ιούνη για να ‘κοπεί η φόρα’ της ΝΔ”

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη δευτερολογία του χθες, στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα την ακρίβεια, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη δευτερολογία του χθες, στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα την ακρίβεια, δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Όλη η αντιπαράθεση περιστρέφεται και σήμερα γύρω από το ποιος είναι ο πιο πιστός, ο πιο αυθεντικός εκφραστής της πολιτικής της ΕΕ, η πολιτική της οποίας είναι απολύτως ένοχη και για το πρόβλημα της ακρίβειας κ. Μητσοτάκη, κ. Ανδρουλάκη, κ. Φάμελλε κυρίες και κύριοι” 

«όλοι τους όταν λένε Ευρώπη εννοούν την Ευρώπη των λόμπι, της διαφθοράς, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των πολέμων»…..«υπάρχει και η Ευρώπη των λαών, των αγροτών που ξεχύθηκαν στους δρόμους ενάντια στην ΚΑΠ, των εργαζομένων που πραγματοποίησαν τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων δεκαετιών, των φοιτητών που διαδηλώνουν ενάντια στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, των λαών που αγωνιούν και αντιτίθενται στην εμπλοκή των χωρών τους στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη Μ. Ανατολή και αλλού».

«κανείς τους δεν ακούμπησε το τεράστιο ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με το θέμα της ακρίβειας, και είναι η πολεμική οικονομία της ΕΕ, τους θηριώδεις πολεμικούς εξοπλισμούς».

Κάλεσε τους εργαζόμενους στις 9 Ιουνίου να ρίξουν στην κάλπη «το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Να απορρίψουν τόσο τους κυβερνητικούς εκβιασμούς, όσο και τις αυταπάτες τις Σοσιαλδημοκρατίας, που έρχονται ξανά από το παρελθόν. Ότι δήθεν με μια άλλη κυβέρνηση δική τους, αλλά εφαρμόζοντας τις ίδιες πολιτικές της ΕΕ, κάνοντας όλα τα χατίρια των εκμεταλλευτών, θα δει κι ο λαός άσπρη μέρα».

«Η ψήφος στο ΚΚΕ ταυτόχρονα είναι αυτή που θα αφήσει πίσω, στο περιθώριο τις δυνάμεις της Ακροδεξιάς που παριστάνουν τους “αντισυστημικούς” ενώ είναι οι καλύτεροι υπηρέτες του συστήματος»

«Δυνατό ΚΚΕ στις 9 Ιούνη, για να πάρει η κυβέρνηση, η ΕΕ, τα κόμματά τους και το σύστημά τους, μήνυμα αντίστασης. Για να πάρει ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Για όλα αυτά που θα κατακτήσουμε αύριο με τον αγώνα μας και με το ΚΚΕ μπροστά, στην πρώτη γραμμή».

Exit mobile version