Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σε αργία τέθηκαν έξι υπάλληλοι λόγω χρηματισμού

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σε αργία τέθηκαν έξι υπάλληλοι λόγω χρηματισμού

Ο περιφερειάρχης της Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, με απόφαση που εξέδωσε έθεσε σε αυτοδίκαιη αργία έξι υπαλλήλους της Περιφέρειας λόγω χρηματισμού. Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά την επιβολή πειθαρχικής ποινής οριστικής παύσης από το Β’ Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης εξήγησε πως η εν λόγω απόφαση αποτελεί μέρος της πολιτικής του να επιδεικνύει σεβασμό προς το νόμο και την διαφάνεια.

Ο κ. Κουρέτας σχολίασε το θέμα σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται ανεξαρτήτως θέσης και επαγγελματικής ιδιότητας. Πρόσθεσε επίσης πως αυτό το μέτρο στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους, υπογραμμίζοντας την αρχή πως κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Παρέμβαση έκανε και ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, υπογραμμίζοντας πως η υπόθεση είναι παλιά και ότι είχαν εκδοθεί αποφάσεις επί της θητείας του. Τονίζει πως αυτές οι αποφάσεις εγκρίθηκαν και υπογράφηκαν από τον νυν περιφερειάρχη, ολοκληρώνοντας έτσι την διαδικασία.

Exit mobile version