Φωτιά στο Αιγάλεω: Συνελήφθη Τούρκος – Είχε πάνω του αναπτήρες και σφουγγάρι

Φωτιά στο Αιγάλεω: Συνελήφθη Τούρκος - Είχε πάνω του αναπτήρες και σφουγγάρι

Συνελήφθη την Κυριακή από τις αστυνομικές αρχές στον Ασπρόπυργο της Αττικής ένας άνδρας, υπήκοος της Τουρκίας, που κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στην περιοχή του Αιγάλεω. Καθώς μια ομάδα αστυνομικών του τμήματος ΔΙΑΣ περιπολούσε στον περιφερειακό δρόμο, παρατήρησε μία στήλη καπνού, με αποτέλεσμα να προσεγγίσουν άμεσα το σημείο. Ήδη ήταν εκεί η Ομάδα Πρόληψης και Κατασβεστικής Επέμβασης (ΟΠΚΕ) με έναν μάρτυρα, ο οποίος έδωσε πληροφορίες για τον ύποπτο. Η περιγραφή του μάρτυρα ταίριαζε με το πρόσωπο του κατηγορούμενου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της φωτιάς.

Η ανακοίνωση της σύλληψης του κατηγορούμενου έγινε μέσω ανάρτησης στον λογαριασμό του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια. Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε:

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί.

Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου.

Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι».

Exit mobile version