Παγκόσμια Ημέρα Πεπτικού Συστήματος

Παγκόσμια Ημέρα Πεπτικού Συστήματος

Η Παγκόσμια Ημέρα Πεπτικού Συστήματος, που καθιερώθηκε στις 29 Μαΐου κάθε έτους, είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε τη σημασία της υγιούς λειτουργίας του πεπτικού μας συστήματος και τη σχέση του με το εντερικό μικροβίωμα και τα προβιοτικά. Το εντερικό μικροβίωμα, που αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό μικροοργανισμών που αποικίζουν τον γαστρεντερικό σωλήνα, όπως βακτήρια και μύκητες, έχει ζωτική σημασία για τη γενική μας υγεία.

Πολλοί παράγοντες της σύγχρονης καθημερινότητας, όπως το στρες, ο ύπνος, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, η λήψη αντιβιοτικών κα, μπορούν να βλάψουν τη λεπτή ισορροπία του μικροβιώματος.  Αυτό, κατ’ επέκταση, έχει αρνητικές επιπτώσεις στο μυαλό, την καρδιά, το ανοσοποιητικό σύστημα, το δέρμα, το βάρος, τα επίπεδα ορμονών, την ικανότητα απορρόφησης θρεπτικών ουσιών κα.

Τα προβιοτικά, οι ζωντανοί και απολύτως ωφέλιμοι μικροοργανισμοί, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας του εντερικού μας μικροβιώματος. Αυτά τα φυσικά συστατικά βρίσκονται σε τρόφιμα όπως τα γιαούρτια, τα κεφίρ, και σε άλλα προϊόντα ζύμωσης. Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε προβιοτικά μπορεί να στηρίξει την υγιή λειτουργία του εντερικού μας συστήματος και να προστατεύσει την υγεία μας.

Οι επιπτώσεις των προβιοτικών στην υγεία μας είναι πολλαπλές. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση προβιοτικών μπορεί να βελτιώσει την πέψη, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, και να μειώσει τον κίνδυνο διαφόρων ασθενειών, όπως  ενδοκρινικών διαταραχών, αυτοάνοσων νοσημάτων και κάποιες περιπτώσεις καρκίνου.

Κάτι που παρουσιάζει, επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον είναι η επίδραση των προβιοτικών στην ψυχική μας υγεία. Ένα ισορροπημένο εντερικό μικροβίωμα μπορεί να συμβάλει στη μείωση του στρες και της κατάθλιψης, βελτιώνοντας έτσι τη γενική μας ψυχο-σωματική ευεξία.

Για να ενισχύσουμε το εντερικό μας μικροβίωμα και να απολαύσουμε τα οφέλη των προβιοτικών, μπορούμε να προσθέσουμε προβιοτικά τρόφιμα στη διατροφή μας, όπως τα προαναφερθέντα γιαούρτια και κεφίρ, καθώς και συμπληρώματα διατροφής με προβιοτικά.

Εμείς προτείνουμε το LactoBiome, με 5 δις ζώντα βακτηριακά στελέχη και βιταμίνες του συμπλέγματος Β για την εξισορρόπηση και επαναφορά του εντερικού μικροβιώματος.

Η μορφή πόσιμου διαλύματος και η ευχάριστη φρουτώδης γεύση του, το καθιστούν φιλικό για όλους και ειδικά για τα παιδιά άνω των τριών ετών! Τα καλά τεκμηριωμένα ζωντανά βακτηριακά στελέχη, η ποσότητα τους, η μορφή και η συσκευασία του, κάνουν το LactoBiome® ένα ιδιαιτέρως πρωτοποριακό σκεύασμα, αφού εξασφαλίζουν την ισορροπία του εντερικού μικροβιώματος.

Μάθε περισσότερα για το LactoBiome εδώ

Ένας υγιής τρόπος ζωής που περιλαμβάνει ισορροπημένη διατροφή και σωματική άσκηση είναι επίσης σημαντικός για τη διατήρηση της υγείας του εντερικού μας συστήματος.

Tο εντερικό μικροβίωμα και τα προβιοτικά αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τη συνολική ευεξία μας. Με τη σωστή φροντίδα και διατροφή, μπορούμε να διατηρήσουμε το εντερικό μας μικροβίωμα σε ισορροπία και να απολαύσουμε έναν υγιή τρόπο ζωής.

Exit mobile version