Ανοίγει η πλατφόρμα Α-21 για το Επίδομα Παιδιού

Ανοίγει η πλατφόρμα Α-21 για το Επίδομα Παιδιού

Ανοίγει η πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους είτε μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ στη διεύθυνση www.idika.gr είτε μέσω της ιστοσελίδας www.opeka.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet. Το ποσό που δικαιούνται θα υπολογιστεί με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που θα αναφέρουν στην αίτηση Α21 για το έτος 2024 και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που είχαν το φορολογικό έτος 2022.

Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.

Μεταξύ των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού περιλαμβάνεται η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, από τα προνήπια έως και το γυμνάσιο, καθώς και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως τα στοιχεία της σχολικής μονάδας και η τάξη και ο αριθμός μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Μόλις όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας διασταυρωθούν, η αίτηση θα προχωρήσει κανονικά. Σε περίπτωση που δεν διασταυρωθούν, εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να προσκομίσει το απαιτούμενο δικαιολογητικό στην ηλεκτρονική αίτηση Α21.

Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να εγκριθεί. Οι αιτήσεις που έχουν αποθηκευτεί προσωρινά θεωρούνται μη υποβληθείσες και δεν λαμβάνονται υπόψη.

Exit mobile version