Φονικές πλημμύρες στη Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 12 νεκροί – Πάνω από 2.000 οι εκτοπισμένοι

Φονικές πλημμύρες στη Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 12 νεκροί – Πάνω από 2.000 οι εκτοπισμένοι

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νότια Αφρική από πλημμύρες που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές τη Δευτέρα το βράδυ.

Στην επαρχία του Ανατολικού Ακρωτηρίου, «έχουμε επιβεβαιωμένους επτά νεκρούς», δήλωσε εκπρόσωπος της κοινότητας Κόλπος Νέλσον Μαντέλα.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ειδικά οικογένειες που ζούσαν σε πρόχειρα κατασκευασμένα σπίτια σε περιοχές που είχαν πληγεί από πλημμύρες. Ο δήμος εξέδωσε έκκληση για δωρεές σε είδη πρώτης ανάγκης, καθώς οι εκτοπισμένοι χρειάζονται κουβέρτες, τρόφιμα και ένδυση.

Στην περιοχή κοντά στη Ντέρμπαν, στη γειτονική περιοχή της ΚουαΖούλου-Νατάλ, «πέντε άνθρωποι, δυστυχώς, έχασαν τη ζωή τους», ενώ υπάρχουν «δεκάδες» τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το 2022, αυτή η περιοχή επλήγη από τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της χώρας, με καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν τεράστιες πλημμύρες και την απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών και τεράστιες ζημιές.

Οι εργασίες αναζήτησης και διάσωσης συνεχίζονται και στις δύο επαρχίες, ενώ έχουν αναφερθεί διακοπές ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές.

Exit mobile version