Πακιστάν: Βομβιστική επίθεση κατά στρατιωτικού οχήματος – Επτά στρατιωτικοί νεκροί

Πακιστάν: Βομβιστική επίθεση κατά στρατιωτικού οχήματος – Επτά στρατιωτικοί νεκροί

Την Κυριακή στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, στρατιωτικό όχημα δέχθηκε βομβιστική επίθεση, η οποία στοίχισε τη ζωή σε επτά πακιστανούς στρατιωτικούς, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο, έξι στρατιώτες και ένας αξιωματικός σκοτώθηκαν όταν ένας “αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός” πυροδοτήθηκε στην περιοχή Λακί Μαρουάτ, στον νομό Χάιμπερ Παχτούνχβα.

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι η έκρηξη “κατέστρεψε ολοσχερώς το όχημα” στο οποίο επέβαιναν οι στρατιωτικοί. Η περιοχή του Χάιμπερ Παχτούνχβα είναι γνωστή για την παρουσία τζιχαντιστικών οργανώσεων, κυρίως των πακιστανικών Ταλιμπάν και του ισλαμικού κράτους.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει ευθύνη για την επίθεση. Οι πακιστανικοί Ταλιμπάν είναι η πιο ενεργή οργάνωση στην περιοχή και επιτίθενται συχνά εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι επιθέσεις αυξήθηκαν στο Πακιστάν μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω τους τελευταίους μήνες.

Exit mobile version