Δολοφονία 11χρονης: Ελέγχονται πειθαρχικά οι δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο δολοφόνο – Έκριναν ότι δεν ήταν επικίνδυνος

Δολοφονία 11χρονης: Ελέγχονται πειθαρχικά οι δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο δολοφόνο - Έκριναν ότι δεν ήταν επικίνδυνος

Σάλο προκαλεί το γεγονός ότι ο ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής, για προηγούμενη υπόθεση βιασμού 14χρονης το 2020, είχε αφεθεί ελεύθερος, με το σκεπτικό ότι δεν ήταν ύποπτος τέλεσης νέου αδικήματος. Είχε καταδικασθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου, με σύνθεση από τρεις γυναίκες δικαστές, σε κάθειρξη εννέα ετών. Πλέον οι τρεις δικαστές είναι υπόλογες για την απόφασή τους να τον αφήσουν ελεύθερο, δίνοντας ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του.

Ο 37χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος είχε επιστρέψει τότε στο σπίτι του. Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (νομός Ηλείας) και η απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της Ζακύνθου, του είχε δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής, επειδή έκριναν ότι δεν ήταν επικίνδυνος για την τέλεση νέου αδικήματος, παρότι όταν είχε τότε δικαστεί και καταδικαστεί, ήδη δεν είχε καθαρό ποινικό μητρώο.

Exit mobile version