Ένταση στις σχέσεις Ν. Παπανδρέου με Ανδρουλάκη – Τοποθέτησε επικεφαλής της ευρωομάδας τον Μανιάτη

Ένταση στις σχέσεις Ν. Παπανδρέου με Ανδρουλάκη – Τοποθέτησε επικεφαλής της ευρωομάδας τον Μανιάτη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε σε θέση άμυνας μετά το θέμα ηγεσίας που έθεσε η Νάντια Γιαννακοπούλου στο ΠΑΣΟΚ. όμως και άλλα στελέχη του κόμματος, όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Παύλος Γερουλάνος και Νίκος Παπανδρέου, κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, αναδεικνύοντας νέες προοπτικές.

Ο Ανδρουλάκης διέρρευσε ότι δεν θα επιτρέψει εσωτερικές διαμάχες στο κόμμα, ο ίδιος όμως, απάντησε με έναν τρόπο που δείχνει ότι διακατέχεται από εκνευρισμό. Ανακοίνωσε ότι ο Γιάννης Μανιάτης τίθεται επικεφαλής της ευρωομάδας, παραβλέποντας το γεγονός ότι ο Νίκος Παπανδρέου είναι παλαιότερος στην Ευρωβουλή και επιπλέον είχε 15.000 περισσότερες ψήφους.

Ο Νίκος Παπανδρέου αντέδρασε στην αντιμετώπιση του Ανδρουλάκη, ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην επιλογή του κ. Μανιάτη ως επικεφαλής της ευρωομάδας.

Τελικά, ο Νίκος Παπανδρέου αποφάσισε να παραιτηθεί από την διεκδίκηση της ηγεσίας της ευρωομάδας, λέγοντας: «Βλέπω ότι είναι προαποφασισμένο. Οπότε, αφού το θέλει τόσο πολύ ο πρόεδρος ας γίνει ό,τι θέλει. Εμένα δεν με νοιάζουν οι καρέκλες, αλλά να προσφέρω στην πατρίδα μου. Η διαπραγμάτευση για τα χαρτοφυλάκια στην ΕΕ θέλει εμπειρία. Εγώ θα την κάνω και ας πάρει ο Γιάννης τη θέση μου».

Exit mobile version