Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας στο Μεταξουργείο– Συνελήφθησαν 7 άτομα, αναζητούνται άλλα δύο

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας στο Μεταξουργείο– Συνελήφθησαν 7 άτομα, αναζητούνται άλλα δύο

Αστυνομική επιχείρηση στο Μεταξουργείο κατάφερε να αποκαλύψει και να εξαρθρώσει ένα κύκλωμα μαστροπείας που προωθούσε γυναίκες στην πορνεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, μεταξύ των οποίων τρία άτομα που θεωρούνται μέλη του κυκλώματος μαστροπείας και άλλων τεσσάρων ατόμων. Ακόμα αναζητούνται άλλα δύο μέλη του κυκλώματος.

Η έρευνα της αστυνομίας αποκάλυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν δημιουργήσει ένα σύστημα που εξέδιδε γυναίκες σε οίκους ανοχής στην περιοχή του Μεταξουργείου, εκμεταλλευόμενοι μέρος των εσόδων από αυτή την απάνθρωπη δραστηριότητα.

Για τον σκοπό αυτό, είχαν νοικιάσει σπίτια όπου λειτουργούσαν οι οίκοι ανοχής. Τα κτίρια αυτά είχαν νοικιαστεί από μέλη του κυκλώματος, ενώ άλλα άτομα ανέλαβαν τη φύλαξη και προστασία των σπιτιών, καθώς και την επιτήρηση των εκδιδόμενων γυναικών.

Η αστυνομική επιχείρηση περιλάμβανε ταυτόχρονους ελέγχους σε 7 οίκους ανοχής, μίνι μάρκετ, εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων και σε ένα σπίτι. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν δύο καταγραφικά μηχανήματα και κάμερες επιτήρησης των χώρων των οίκων ανοχής, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μεγάλος αριθμός χειρόγραφων σημειώσεων που αναφέρονται σε εκδιδόμενες γυναίκες και διαμοιρασμό εσόδων από την πορνεία.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 425 ευρώ. Στις γυναίκες που είχαν πέσει θύματα αυτής της εμπορίας παρασχέθηκε βοήθεια και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, με τη συνδρομή των Μ.Κ.Ο. «Α21» και «OUR GREECE», που παρείχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Exit mobile version