Ουκρανία: Συνελήφθησαν 41 άνδρες που προσπάθησαν να λιποτακτήσουν

Ουκρανία: Συνελήφθησαν 41 άνδρες που προσπάθησαν να λιποτακτήσουν

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή ότι συνέλαβαν 41 άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία που κρύβονταν μέσα σε ένα φορτηγό με σιτηρά, πιθανώς κατευθυνόμενο προς τα σύνορα με τη Ρουμανία ή τη Μολδαβία. Το οχηματαγωγό επιθεωρήθηκε κοντά στο χωριό Νοβοσίλσκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, κοντά στα νοτιοδυτικά σύνορα της Ουκρανίας.

Εναντίον των συλληφθέντων έχουν ξεκινήσει ποινικές διαδικασίες επειδή προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη γειτονική χώρα. Κατάγονται από 12 διαφορετικές περιφέρειες και κινούνται σε ηλικιακό εύρος από 18 έως 60 ετών, δηλαδή σε ηλικία που μπορούν να στρατολογηθούν και να συμμετάσχουν στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Παράλληλα, διενεργείται έρευνα σε σχέση με δύο άτομα που φαίνεται ότι διευκόλυναν την παράνομη προσπάθεια εξόδου από τη χώρα.

Σε άλλη ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η ουκρανική συνοριοφυλακή συνέλαβε ακόμη έναν άνδρα στα Καρπάθια, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά την πτώση του από μεγάλο ύψος. Αυτός ο άνδρας επίσης είναι σε στρατεύσιμη ηλικία και κατάγεται από τη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία.

Από την 24η Φεβρουαρίου 2022, στην Ουκρανία ισχύει στρατιωτικός νόμος και έχει κηρυχθεί γενική επιστράτευση. Οι Ουκρανοί σε στρατεύσιμη ηλικία μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα μόνον εάν υπάρχουν ειδικοί λόγοι ή έχει δοθεί άδεια για αυτό, ωστόσο, δεκάδες άνθρωποι καθημερινά προσπαθούν να αποφύγουν την στρατολόγησή τους διασχίζοντας τα σύνορα και ζητώντας άσυλο.

Exit mobile version