Βρετανία: Δημοσκοπική κατάρρευση για τους Συντηρητικούς του Σούνακ

Βρετανία: Δημοσκοπική κατάρρευση για τους Συντηρητικούς του Σούνακ

Τρεις βρετανικές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν αργά το Σάββατο παρουσίασαν μια απογοητευτική εικόνα για το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, προειδοποιώντας για πιθανή «εκλογική εξαφάνιση» στις εκλογές της 4ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Savanta, η πρόβλεψη για το Εργατικό Κόμμα του Κίρ Στάρμερ αυξήθηκε στο 46%, αυξημένη κατά 2 μονάδες σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα, ενώ η υποστήριξη για τους Συντηρητικούς μειώθηκε κατά 4 μονάδες, φτάνοντας το 21%. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου για λογαριασμό της Sunday Telegraph.

Η έρευνα της Survation, που δημοσιεύθηκε από τους Sunday Times, προβλέπει ότι οι Συντηρητικοί θα μπορούσαν να καταλήξουν με μόλις 72 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ οι Εργατικοί θα κέρδιζαν 456 έδρες. Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 31 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου.

Στη δημοσκόπηση της Survation προβλέπεται ποσοστό για τους Εργατικούς 40% και για τους Συντηρητικούς 24%, ενώ το κόμμα Reform UK του πρώην επικεφαλής της εκστρατείας για το Brexit Νάιτζελ Φάρατζ -ένας δεξιός αντίπαλος των Συντηρητικών- είχε 12%.

Οι δημοσκοπήσεις έρχονται σε ένα κρίσιμο σημείο της προεκλογικής εκστρατείας, λίγο πριν οι εκλογείς αρχίσουν να παραλαμβάνουν τις επιστολικές ψήφους, καθώς και μετά από εβδομάδα όπου τα κόμματα παρουσίασαν τα προγράμματά τους για τις επικείμενες εκλογές.

Exit mobile version