Απάντηση Ανδρουλάκη στα σενάρια αλλαγής ηγεσίας: «Δεν θα δεχτώ ρεσάλτα κι εκβιασμούς – Όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις θεσμικές λειτουργίες του κόμματος»

Απάντηση Ανδρουλάκη στα σενάρια αλλαγής ηγεσίας: «Δεν θα δεχτώ ρεσάλτα κι εκβιασμούς - Όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις θεσμικές λειτουργίες του κόμματος»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ, έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Αναφέρθηκε ότι δεν θα ανεχτεί “ρεσάλτα και εκβιασμούς”, επισημαίνοντας ότι όλες οι διαδικασίες θα ακολουθηθούν σύμφωνα με τις θεσμικές λειτουργίες του κόμματος. Προειδοποίησε επίσης ότι δεν θα επιτρέψει την επιστροφή της διχόνοιας και της δηλητηριώδους αντιπαράθεσης που είχε συμβεί στο παρελθόν, διακηρύσσοντας ότι θα ληφθούν δραστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και διαγραφών, για όσους επιμένουν στον τοξικό λόγο μετά τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να αξιολογηθεί από τη βάση , για τα αποτελέσματα, το ήθος και την αξιοπιστία της ηγεσίας του και απέρριψε την κατηγορία ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπέστη ήττα. Όπως είπε: « Αν δεν αρέσει το υπόδειγμα ηγεσίας που ακολουθώ να το πουν καθαρά ! Δεν είμαι παράγοντας συμφερόντων αλλά έχω ένα πολιτικό πρόγραμμα ούτε κάνω αντιπολίτευση ως Τικ Τόκερ. Πιστεύω ότι το δικό μου μοντέλο αποδίδει». Τόνισε με έμφαση ότι στα δυόμιση χρόνια που ηγείται του ΠΑΣΟΚ έχει δώσει τέσσερις εκλογικές μάχες κι σ΄ όλες το ΠΑΣΟΚ κέρδισε.

Ανέλαβε την ευθύνη για όσα λάθη τυχόν έγιναν, ενώ ομολόγησε πως περίμενε και ο ίδιος καλύτερα αποτελέσματα, ωστόσο εξέφρασε τη απογοήτευσή του για όσους δεν περίμεναν ούτε να βγουν τα αποτελέσματα και « να έρθουν στα όργανα να τα πουν κι όχι όταν πέφτει η ΝΔ.»

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι όταν ανέλαβε την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ δεν ήταν πουθενά δεύτερο κόμμα ενώ τώρα είναι σχεδόν παντού πλην του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Αναφορικά με την πρόταση του Στ. Κασσελάκη για συνεργασία και κοινή δράση, ο κ. Ανδρουλάκης απέρριψε την πρόταση, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ήδη υφιστάμενες πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ από το περασμένο φθινόπωρο. Όσον αφορά το συνέδριο του ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα, ευχήθηκε καλή επιτυχία και σημείωσε ότι δεν παρευρέθηκε εκεί επιλέγοντας να παραχωρήσει συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Exit mobile version