Συνέντευξη Ν. Παππά στο OPEN: Πρόταση για προγραμματική συζήτηση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κατέβουν στις εκλογές κοινό ψηφοδέλτιο και με κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό

Συνέντευξη Ν. Παππά στο OPEN: Πρόταση για προγραμματική συζήτηση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κατέβουν στις εκλογές κοινό ψηφοδέλτιο και με κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο OPEN για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, πρότεινε την έναρξη προγραμματικής συζήτησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την κοινή συμμετοχή σε εκλογικό ψηφοδέλτιο και την υποψηφιότητα κοινού πρωθυπουργού.

Αυτή η πρόταση βασίζεται στην προσέγγιση προγραμματικών συγκλίσεων και επιδιώκει τη συνολική ενοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων.

Ο Παππάς υπογράμμισε τη σημασία μιας τέτοιας συνεργασίας, αναφέροντας την περίπτωση της Γαλλίας ως παράδειγμα. Επιπλέον, ανέφερε ως «απίθανο» το άνοιγμα στην Πλεύση Ελευθερίας, ενώ για τη Νέα Αριστερά μίλησε για «έδρες που εκλάπησαν και κακό προηγούμενο».

Όπως είπε:

«Υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις. (…) Εάν αυτοί οι δύο χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός. Είναι άλλο πράγμα να πεις ότι καταργούνται δύο κόμματα και γίνονται ένα και άλλο μια εκλογική τακτική που απαντά σε ένα μείζον ζητούμενο, που είναι για εμάς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με δεδομένο τον εκλογικό νόμο και επειδή δεν έχουμε εκλογική τακτική, άλλη μέθοδος από την εκλογική συνεργασία δεν υφίσταται. Και όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, τελικός κριτής όλων πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής Αριστεράς». «Το θεμέλιο μιας τέτοιας συνεργασίας πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα που απαντά στα ζητούμενα».

Exit mobile version