Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η Ανούκ Εμέ, διάσημη γαλλίδα ηθοποιός του 20ου αιώνα

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η Ανούκ Εμέ, διάσημη γαλλίδα ηθοποιός του 20ου αιώνα

Η Ανούκ Εμέ, μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του γαλλικού κινηματογράφου του 20ού αιώνα, έφυγε από τη ζωή χθες στο σπίτι της στο Παρίσι, σε ηλικία 92 ετών. Την είδηση επιβεβαίωσε ο καλλιτεχνικός πράκτοράς της, Σεμπαστιάν Περολά του πρακτορείου TimeArt, καθώς και η κόρη της, Μανουέλα Παπατάκη, με ανακοίνωσή της στο Instagram.

Η Ανούκ Εμέ, γνωστή και με το πραγματικό της όνομα Φρανσουάζ Ντρεϋφύς, για το ευρύ κοινό έγινε ειδικά διάσημη ως συμπρωταγωνίστρια με τον Ζαν-Λουί Τρεντινιάν στην κλασική ταινία του Κλοντ Λελούς “Ένας άνδρας και μια γυναίκα”. Αυτή η ταινία, που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα το 1966, της χάρισε την Χρυσή Σφαίρα και την υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Στην μεγάλη καριέρα της συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, όπως Ζακ Ντεμί (“Λόλα”), Φεντερίκο Φελίνι (“Ντόλτσε Βίτα” και “Οκτώμισι”), Μάρκο Μπελόκιο, και Αντρέ Καγιάτ. Την περασμένη δεκαετία, έκανε μία συγκινητική επιστροφή στις Κάννες το 2019 για τη συνέχεια του “Ένας άνδρας και μια γυναίκα” με τίτλο “Τα καλύτερα χρόνια μιας ζωής”, σκηνοθετημένη από τον Κλοντ Λελούς.

Exit mobile version