Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο Βελιγράδι: Διπλό μετάλλιο στα 50μ ύπτιο – Χρυσό ο Χρήστου και χάλκινο ο Μακρυγιάννης

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο Βελιγράδι: Διπλό μετάλλιο στα 50μ ύπτιο - Χρυσό ο Χρήστου και χάλκινο ο Μακρυγιάννης

Η Ελλάδα έγραψε ιστορία στην κολύμβηση κατακτώντας για πρώτη φορά δύο μετάλλια σε ένα αγώνισμα σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο Απόστολος Χρήστου υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα 50 μέτρα ύπτιο στο Βελιγράδι, κερδίζοντας τον τελικό με εντυπωσιακό χρόνο 24.39 δευτερολέπτων. Ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης κατέλαβε την τρίτη θέση με 24.74, κερδίζοντας το πρώτο του μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα ανδρών. Δεύτερος ήταν ανάμεσά τους ο Πολωνός Κσαβέρι Μάσιουκ με χρόνο 24.63.

Ο Χρήστου ήταν ο κάτοχος του τίτλου και ήταν το μεγάλο φαβορί του αγώνα. Πέτυχε χρόνο πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ των 24.36 δευτερολέπτων, και κατάφερε να επικρατήσει.

Ο Μακρυγιάννης πέρασε στον τελικό ως τρίτος από τους ημιτελικούς και έδωσε σκληρή μάχη με τον Μάσιουκ, τον Ισραηλινό Μίχαελ Λαϊταρόφσκι και τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος και τελικά κατέλαβε την τρίτη θέση στο βάθρο.

Ο Χρήστου έφτασε έτσι τα έξι ατομικά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (συνολικά επτά μετάλλια, συμπεριλαμβανομένου και του προχθεσινού στα 4×100 μέτρα ελεύθερο), ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του, Άρη Γρηγοριάδη. Επιπλέον, έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στα 50 μέτρα ύπτιο σε τέτοιο επίπεδο διοργάνωσης, ενώ η χώρα ανέβηκε στη δεύτερη θέση του πίνακα μεταλλίων.

Exit mobile version