Ο καιρός σήμερα 25 Ιουνίου 2024

Ο καιρός σήμερα 25 Ιουνίου 2024

Σήμερα, Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια με ελάχιστες νεφώσεις, οι οποίες θα εντείνονται κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και ηπειρωτικά της χώρας. Στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Κεντρικής Στερεάς και πιθανώς της Πελοποννήσου προβλέπονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα σημειωθεί μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική κυρίως τα δυτικά.

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 33 βαθμούς), στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία τοπικά έως 39 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 20 έως 40 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 23 έως 32 βαθμούς, στη Κρήτη από 18 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 37 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις θα είναι ασθενείς και αργότερα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, με ελαφρύ χαμηλότερο περιοδικά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της περιοχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, με ενίσχυση στα ανατολικά έως μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς, ενώ πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες θα ενισχυθούν σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Exit mobile version