Τραγανοί καλοκαιρινοί κολοκυθοκεφτέδες

Τραγανοί καλοκαιρινοί κολοκυθοκεφτέδες

Ετοιμάστε απλά και γρήγορα λαχταριστούς κολοκυθοκεφτέδες. Το κόλπο για να προσθέσετε τραγανότητα και πικάντικη γεύση είναι το πανάρισμα με σιμιγδάλι.

Υλικά

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1: Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού και αλατίζετε καλά. Τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι για περίπου 1 ώρα για να αποστραγγίσουν. Στη συνέχεια, τα στύβετε με τα χέρια για να αφαιρέσετε το παραπανίσιο υγρό.

Βήμα 2: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κολοκυθάκια με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το άνηθο, το δυόσμο, τα αβγά και τα τυριά. Αλατίζετε και προσθέτετε πολύ φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να έχετε έναν αρκετά σφιχτό χυλό. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 3: Βάζετε το σιμιγδάλι σε ένα βαθύ πιάτο. Ζεσταίνετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Παίρνετε κουταλιές της σούπας από το μίγμα και τις κυλάτε στο σιμιγδάλι.

Βήμα 4: Τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν χρυσοκίτρινοι.

Βήμα 5: Αφού τηγανιστούν, τους αραδιάζετε σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το περιττό λάδι. Σερβίρετε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς ή κρύους.

Exit mobile version