Κοινωνικός Τουρισμός: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και  αποκλειομένων 

Κοινωνικός Τουρισμός: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και  αποκλειομένων 

Ολοκληρώθηκε η δημοσίευση των οριστικών πινάκων με τους δικαιούχους, τους ωφελούμενους και τους αποκλεισμένους από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα ξεκινά τη Δευτέρα 01/07/2024 και θα διαρκέσει μέχρι τις 30/06/2025. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 43% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία πενταετία.

Κάθε επιταγή ανατίθεται ατομικά σε κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο, η οποία ενεργοποιείται από τους πάροχους κατά την άφιξη στο τουριστικό κατάλυμα, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να κάνουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε καταλύματα που επιλέγουν από τον κατάλογο των παρόχων, κατόπιν άμεσης συνεννόησης με αυτούς, και με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω και Σάμου, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις, ενώ για τα καταλύματα των δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Π.Ε. Ευβοίας, καθώς και των Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις.

Οι επιδοτούμενες τιμές παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής του Αυγούστου, καθώς και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2024 έως 14/01/2025) και του Πάσχα (από 11/04/2025 έως 27/04/2025). Η επιδότηση ισχύει συνολικά για όλο το έτος για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας, εκτός των Σποράδων.

Εκτός από τη διαμονή, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων-ωφελουμένων ανέρχεται στο 25%, ενώ για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παρέχονται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τους πίνακες στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ, στη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

Exit mobile version