ΠΑΣΟΚ: Εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου – 3 υποψήφιοι μέχρι στιγμής

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου - 3 υποψήφιοι μέχρι στιγμής

Το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε μια εσωκομματική προεκλογική περίοδο διάρκειας 3,5 μηνών, μετά την έγκριση της πρότασης του Νίκου Ανδρουλάκη για εκλογές ανάδειξης προέδρου στις 6 και 13 Οκτωβρίου από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Υποψήφιοι είναι ήδη ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο βουλευτής Παύλος Γερουλάνος, ενώ δεν αποκλείεται η κατάθεση και νέων υποψηφιοτήτων στο επόμενο διάστημα.

Η μετεκλογική περίοδος έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, με το θέμα της ανασύνθεσης του κεντροαριστερού χώρου να βρίσκεται στο επίκεντρο του προβληματισμού. Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θα επηρεαστούν σημαντικά από αυτό το ζήτημα.

Η προχθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε σε ήρεμους τόνους, παρά τις μικρές εντάσεις που προέκυψαν σχετικά με την ποσόστωση των ομιλητών και κάποιες αιχμές από την πλευρά της σημερινής ηγεσίας. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αρχική εισήγηση του Νίκου Ανδρουλάκη για πρόωρες εκλογές στις 6 και 13 Σεπτεμβρίου, που ίσως είναι νωρίτερα από ό,τι επιθυμούσαν ορισμένα στελέχη που είχαν αμφισβητήσει την ηγεσία.

Exit mobile version