Κασσελάκης στο συνέδριο του Economist: «Οι ψηφοφόροι μας θέλουν έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς συμβιβασμούς»

Κασσελάκης στο συνέδριο του Economist: «Οι ψηφοφόροι μας θέλουν έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς συμβιβασμούς»

Με το ζήτημα των συνεργασιών στον χώρο της Κεντροαριστεράς να έχει ανοίξει ευρέως και με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πλησιάζει, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά τη δική του θέση.

Κατά την ομιλία του στο 28th Annual Economist Government Roundtable, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να έχουμε συγχωνεύσεις και εξαγορές», αφήνοντας αιχμές για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Σχολίασε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει μια μακρά ιστορία, από το 1980 με τον Ανδρέα Παπανδρέου που έφερε ανατροπές, αλλά είναι και το ένα από τα δύο κόμματα που προκάλεσαν την έξοδο της γενιάς μου από τη χώρα και μας άφησαν με χρέος. Στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών το 35% απείχε, άρα για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε; Μπορούμε στο κοινοβούλιο να δουλέψουμε μαζί σε προτάσεις πολιτικής, όπως για την υγεία και την στέγαση. Είναι προοδευτικό το ΠΑΣΟΚ; Για τον ΣΥΡΙΖΑ μπορώ να πω ότι είναι προοδευτικό κόμμα».

Δήλωσε επίσης ανοιχτός στις συγκλίσεις, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να γίνουν από κάτω προς τα πάνω. Δεν με νοιάζει ούτε το πρεστίζ ούτε η δύναμη. Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ να συντονίσει τις ενέργειές του μαζί μας, είμαι εδώ για να συζητήσουμε».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι «η βάση του κόμματος, χιλιάδες μέλη και ψηφοφόροι, θέλουν έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ και όχι να λιώσει σε κάποιο αμάλγαμα ή να υπάρξει συμβιβασμός. Ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι επικεφαλής μιας Προοδευτικής Συμμαχίας. Ανεξάρτητος, ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, δίχως συμβιβασμούς. Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα γίνουν εκλογές το 2027, τον πιστεύω, άρα έχουμε χρόνο για να διαμορφώσουμε τις προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών».

Σχετικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών που δημιούργησε αναβρασμό σε πολλά κόμματα, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε περήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε τη δεύτερη θέση «με ισχυρή παρουσία και με μείωση της απόστασης από τη Ν.Δ.».

Exit mobile version