Κυρ. Μητσοτάκης για τον κατώτατο μισθό: “Iσχύει η δέσμευση να φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας”

Κυρ. Μητσοτάκης για τον κατώτατο μισθό: "Iσχύει η δέσμευση να φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μεταρρύθμιση του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού, στην εντατικοποίηση των ελέγχων και σε ζητήματα όπως η θερμική καταπόνηση των εργαζομένων σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Μετά τη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στον κοινωνικό διάλογο για την εξεύρεση βέλτιστων λύσεων για επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά που έχει γίνει στο Υπουργείο Εργασίας τα τελευταία πέντε χρόνια, η οποία αποτυπώνεται στη μείωση της ανεργίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, με έμφαση στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, τονίζοντας ότι στόχος είναι η καταγραφή και η αμοιβή του πραγματικού χρόνου εργασίας. Δήλωσε ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θα εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, και ότι τα οφέλη από την αποτύπωση της πραγματικής υπερωριακής εργασίας είναι ήδη αισθητά.

Τέλος, για το ζήτημα του κατώτατου μισθού, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας.

Exit mobile version