Αντώνης Ρέμος για τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή: «Δεν μας κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις»

Αντώνης Ρέμος για τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή: «Δεν μας κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις»

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας διενεργεί έρευνα για μεγάλη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή τραγουδιστή. Η έρευνα, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα, βασίζεται σε πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα. Το πόρισμα αυτό περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία για τον καλλιτέχνη και μια εταιρεία που έχει συστήσει, η οποία δεν σχετίζεται με την επαγγελματική του δραστηριότητα στον χώρο του θεάματος.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα έχει δεσμεύσει την κινητή και ακίνητη περιουσία του τραγουδιστή μετά από πολύμηνη έρευνα που έδειξε ενδείξεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος παράνομου χρήματος, ποσό που αγγίζει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν ακίνητα, κινητά, προσωπικούς λογαριασμούς του καλλιτέχνη και της εταιρείας του, σκάφη και θυρίδες, τα οποία θα δεσμευθούν μέχρι να καλυφθεί το ποσό των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πόρισμα της Αρχής, το οποίο αποτελεί πλέον μέρος της έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων, αναφέρονται οι φορολογικές δηλώσεις του τραγουδιστή των τελευταίων πέντε ετών. Ο καλλιτέχνης δήλωνε ετήσιο εισόδημα περίπου 50 χιλιάδες ευρώ, ποσό που κρίθηκε ασυνήθιστα χαμηλό δεδομένης της μεγάλης δημοφιλίας του και των πολυάριθμων εμφανίσεών του σε γνωστά και κοσμικά μέρη. Αυτή η διαφορά στα δηλωθέντα εισοδήματα οδήγησε την Αρχή να τον θέσει στο στόχαστρο της έρευνας.

Οι δικηγόροι του Αντώνη Ρέμου δήλωσαν ότι ο καλλιτέχνης αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρανομία. Σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους του, ο Ρέμος υποστηρίζει ότι ουδέποτε έχει διαπράξει φοροδιαφυγή και ότι όλες οι φορολογικές του υποχρεώσεις είναι τακτοποιημένες. Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου , επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία ,και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν οτι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή.

Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Exit mobile version