Συνέντευξη Κεραμέως στην ΕΡΤ: “Fake news η εξαήμερη εργασία”

Συνέντευξη Κεραμέως στην ΕΡΤ: “Fake news η εξαήμερη εργασία”

Σε συνέντευξή της σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ήταν την Παρασκευή (5/7) η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, σχολίασε την πρόσφατη θεσμοθέτηση της εξαήμερης εργασίας, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τους πολίτες όσο και από την αντιπολίτευση.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι “το πενθήμερο είναι ο κανόνας” και χαρακτήρισε την εξαήμερη εργασία ως μια δυνατότητα για μια επιπλέον ημέρα εργασίας. Ανέφερε ότι οι αντιδράσεις περί εξαήμερης εργασίας αποτελούν fake news και διευκρίνισε ότι το μέτρο αφορά συγκεκριμένες επιχειρήσεις που λειτουργούν όλο το 24ωρο, όπως εργοστάσια με κυλιόμενες βάρδιες που δουλεύουν ακόμη και επτά ημέρες την εβδομάδα.

Η επιπλέον ημέρα εργασίας θα αμείβεται με επιπλέον 40%, ενώ αν είναι Κυριακή ή αργία η αμοιβή θα είναι κατά 115% αυξημένη. Η Κεραμέως τόνισε ότι τα μέτρα αυτά έχουν στόχο την προστασία των εργαζομένων και υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για την εφαρμογή τους. Επίσης, ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να αναφερόμαστε σε εξαήμερη εργασία, αλλά σε έκτακτη ημέρα εργασίας, και ότι το μέτρο αφορά εξαιρετικά συγκεκριμένες περιπτώσεις επιχειρήσεων συνεχούς λειτουργίας.

Exit mobile version