Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων – Θα μείνει ανοιχτή μέχρι και την 18 Ιουλίου

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων - Θα μείνει ανοιχτή μέχρι και την 18 Ιουλίου

Από χθες, Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, και μέχρι την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι μπορούν από σήμερα να επισκέπτονται την πλατφόρμα στη διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να χρησιμοποιούν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας (password) για την επεξεργασία και υποβολή του Μηχανογραφικού ή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18 Ιουλίου.

Το Υπουργείο Παιδείας προτείνει στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν και οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε να μπορούν να ανατρέξουν στις τελικές προτιμήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η προθεσμία υποβολής των Μηχανογραφικών και Παράλληλων Μηχανογραφικών Δελτίων είναι αποκλειστική και μετά τη λήξη της, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να τα οριστικοποιήσει.

Επίσης, όσοι υποψήφιοι δεν έχουν ακόμη αποκτήσει κωδικό ασφαλείας, μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους κατά τις προγραμματισμένες ημέρες εφημερίας ή τις δύο επιπλέον ημέρες που θα λειτουργήσουν τα λύκεια τον Ιούλιο. Όσοι έχουν ξεχάσει το password τους, μπορούν είτε να απευθυνθούν στο λύκειό τους, είτε να ορίσουν νέο κωδικό ασφαλείας μέσω της εφαρμογής του Μηχανογραφικού Δελτίου, εφόσον είχαν δηλώσει προσωπικό email κατά την απόκτηση του αρχικού password.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη ή χρήση υπολογιστή, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στα λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά κατά τις ημέρες εφημερίας και επιπλέον την Παρασκευή 12-7-2024 και την Πέμπτη 18-7-2024.

Τέλος, για τους υποψήφιους που θα παραπεμφθούν στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2024, η απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) και η υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου θα πραγματοποιηθεί μετά τις Επαναληπτικές Εξετάσεις.

Exit mobile version