Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις – Εντοπίστηκαν 60 πτώματα Παλαιστινίων

Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις - Εντοπίστηκαν 60 πτώματα Παλαιστινίων

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, με έμφαση στην πόλη της Γάζας. Ανταποκριτής του AFP ανέφερε πυρά πυροβολικού και ισραηλινά drones στην περιοχή.

Στη Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κέντρο της Γάζας, ο Μοχάμεντ Αλί αλ Ράι και οι τρεις κόρες του, ηλικίας πέντε έως εννέα ετών, σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στο σπίτι τους, όπως ανακοίνωσε η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Πιο βόρεια, αυτόπτες μάρτυρες είδαν Ισραηλινούς στρατιώτες να αποσύρονται από συνοικίες της πόλης της Γάζας. Η Πολιτική Προστασία ανέφερε ότι περίπου 60 πτώματα Παλαιστινίων βρέθηκαν στις συνοικίες Ταλ αλ Χάουα και αλ Σινάα.

Την Πέμπτη, άλλα 60 πτώματα βρέθηκαν στη συνοικία Σουτζάια μετά την απόσυρση του ισραηλινού στρατού, ο οποίος δήλωσε ότι σκότωσε «περισσότερους από 150 τρομοκράτες» σε δύο εβδομάδες επιχειρήσεων.

Ανταποκριτής του AFP άκουσε σήμερα πυρά πυροβολικού στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας και στη συνοικία αλ Ρίμαλ, καθώς και πυρά από drones στην Ταλ αλ Χάουα.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι στρατιώτες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στην πόλη της Γάζας και, σε συνεργασία με την πολεμική αεροπορία, εξουδετέρωσαν πολλούς τρομοκράτες την προηγούμενη ημέρα.

Στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Γάζας, «καταστράφηκαν πολλές είσοδοι τούνελ» και «εξουδετερώθηκαν πολλοί τρομοκράτες της Χαμάς», ενώ η πολεμική αεροπορία στοχοθέτησε αποθήκη με αλεξίπτωτα πλαγιάς που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από την παλαιστινιακή οργάνωση.

Exit mobile version