Θερινές εκπτώσεις: Ανοικτά σήμερα, Κυριακή 14/7, τα μαγαζιά

Θερινές εκπτώσεις: Ανοικτά σήμερα, Κυριακή 14/7, τα μαγαζιά

Σήμερα, Κυριακή, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων, προσπαθώντας να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν προαιρετικά σήμερα, καθώς είναι η πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11:00 έως τις 18:00 για τα καταστήματα και από τις 11:00 έως τις 20:00 για τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το λιανικό εμπόριο ελπίζει ότι ο συνολικός τζίρος για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ, που ήταν ο περσινός στόχος. Το υπουργείο Ανάπτυξης στοχεύει στη γενικότερη εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και στην προστασία του καταναλωτή. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν ενταθεί οι έλεγχοι.

Ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε: «Ο ενημερωμένος καταναλωτής έχει δύναμη. Μπορεί να συγκρίνει τιμές και να αγοράζει προϊόντα από εκεί που τον συμφέρει. Μόνο έτσι δουλεύει ο ανταγωνισμός και πετυχαίνουμε να πέφτουν οι τιμές. Παραπλανητικές εκπτώσεις δεν γίνονται αποδεκτές. Υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος μέσω πλατφόρμας σε συνεργασία με την Ε.Ε. για προϊόντα που διατίθενται μέσω e-shops, ενώ οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ θα ενταθούν. Τα πρόστιμα σε περιπτώσεις παραπλανητικών εκπτώσεων είναι πολύ βαριά και μπορούν να φτάσουν έως και τα 3 εκατ. ευρώ σε περιπτώσεις υποτροπής».

Exit mobile version