Γαλλία: Η υπουργός Αθλητισμού έκανε βουτιά στον Σηκουάνα ως μήνυμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Γαλλία: Η υπουργός Αθλητισμού έκανε βουτιά στον Σηκουάνα ως μήνυμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντεά Καστερά, κολύμπησε στον Σηκουάνα σε μια συμβολική κίνηση για να δείξει πως ο ποταμός στο Παρίσι είναι καθαρός και ασφαλής για τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στα αγωνίσματα κολύμβησης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου στην πόλη του Φωτός.

Η μόλυνση του ποταμού προκαλεί ανησυχία στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στους αγώνες τριάθλου και κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα που προγραμματίζονται στον Σηκουάνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ποταμός είχε χρησιμοποιηθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 1900.

Η τηλεόραση BFM TV κατέγραψε την υπουργό Αθλητισμού να κολυμπά για λίγο κοντά στις γέφυρες Alexandre III και Invalides, μαζί με τον Γάλλο Παραολυμπιονίκη του τριάθλου, Αλέξις Ανκίνκαντ.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, η οποία υπερασπίστηκε την εκστρατεία για τον καθαρισμό του ποταμού ενόψει των Αγώνων, έχει υποσχεθεί να κολυμπήσει και η ίδια στον Σηκουάνα για να δείξει την καταλληλότητά του για κολυμβητικές εκδηλώσεις.

Παρόλα αυτά, αναφορές ανάλυσης που δημοσιεύθηκαν από το δημαρχείο του Παρισιού για την εβδομάδα 16-23 Ιουνίου, δείχνουν ότι ο Σηκουάνας ήταν ακόμα μολυσμένος ένα μήνα πριν από την έναρξη των Αγώνων, ξεπερνώντας τα πρότυπα που απαιτούνται για τη διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων.

Exit mobile version