Ηλεκτρικό ρεύμα: Έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας – Επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος τον Αύγουστο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας - Επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος τον Αύγουστο

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκη για το θέμα των λογαριασμών ρεύματος δήλωσε: «Απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιβάλει για τους επόμενους δύο μήνες ένα έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, για να επιδοτήσουμε τους λογαριασμούς ρεύματος τον Αύγουστο»

Νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, όπου εξετάστηκαν οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος. Ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, θα παρουσιάσει αναλυτικά τα μέτρα αύριο το πρωί, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τις τελευταίες 10 ημέρες παρατηρείται «τεράστια έξαρση τιμών στη χονδρική ενέργεια σε όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη», προσθέτοντας ότι αυτή η στρέβλωση της αγοράς θα επηρεάσει τους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου. «Επειδή δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς, λαμβάνουμε μέτρα», τόνισε.

«Εκτιμώ ότι αυτή η διαταραχή θα είναι προσωρινή. Παρά ταύτα, και ένας μήνας υψηλών λογαριασμών για ένα νοικοκυριό το οποίο σήμερα δοκιμάζεται, ειδικά τον μήνα Αύγουστο, όταν τα κλιματιστικά δουλεύουν στο φουλ – ελπίζω να συνεργαστεί λίγο ο καιρός και συνολικά να μην έχουμε συνθήκες περιφερειακού καύσωνα, διότι κι αυτές προκαλούν τις υψηλές τιμές ενέργειας – και για έναν μήνα να μπορούμε να ανακουφίσουμε τα τιμολόγια, γι’ αυτόν τον έναν μήνα που έχουμε μία στρέβλωση στην αγορά, είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε».

Exit mobile version