Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ στην Κύπρο

Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ στην Κύπρο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/7) συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο για την επέτειο του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Κατά τη συνάντηση, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ δώρισε στον κ. Κασσελάκη ένα συμβολικό αγαλματίδιο της μάνας -Κύπριας και κάθε άλλης- και την επανέκδοση ενός βιβλίου με μαρτυρίες μελών, στελεχών και φίλων του ΑΚΕΛ, που είχε πρωτοεκδοθεί το 1975, έναν χρόνο μετά τα τραγικά γεγονότα.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι «ο χρόνος που περνά εργάζεται κατά της λύσης, αλλά και υπέρ της λήθης», προσθέτοντας ότι «πρέπει να κρατούμε ζωντανές τις μνήμες, γιατί το παρελθόν πρέπει να μας καθοδηγεί σωστά για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν τώρα. Είναι και μια ηθική δέσμευση έναντι όλων αυτών που αγωνίστηκαν για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία ενάντια στο πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’, αλλά και προς εκείνους που πολέμησαν για να σώσουν την Κύπρο από τη λαίλαπα του Αττίλα».

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης προσέφερε στον Στέφανο Στεφάνου ένα αντίγραφο μεταλλίου που είχε θεσπίσει ο Ιωάννης Καποδίστριας. «Ο ελληνισμός είναι ένας και αδιαίρετος. Δεν είναι μόνο η μαύρη επέτειος της εισβολής, είναι και η μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος. Η ηθική μας υποχρέωση ως πατριωτική Αριστερά είναι να μην ξεχάσουμε και να συμβάλλουμε στην ειρήνη και τη δικαιοσύνη, χωρίς πατριδοκαπηλία», ανέφερε.

Εξήρε τη στάση του ΑΚΕΛ, τονίζοντας: «Πραγματικά εξαίρω την ποιότητα της στάσης που το ΑΚΕΛ έχει διατηρήσει ιστορικά, την παραγωγικότητα των στελεχών σας και τη δική σου προσωπικά. Να ξέρεις ότι θα είμαστε στο πλευρό σας σε αυτό το μονοπάτι που ακολουθούμε. Και φυσικά είμαστε μαζί σας στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Ευρωπαϊκή Αριστερά, όπου στηρίζουμε τον κυπριακό λαό και τις εθνικές μας θέσεις με τρόπο μη διαπραγματεύσιμο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τον Στέφανο Στεφάνου για τη φιλοξενία και υπογράμμισε ότι θα επανέλθει το φθινόπωρο για να συνεχίσει τη συνεργασία. Αναφερόμενος στην Ευρώπη, τόνισε: «Θα θέσουμε την Ευρώπη προ των ευθυνών της, ώστε να μην έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά για την Ουκρανία και την Κύπρο».

Exit mobile version